Monitorizarea debitului de aer | Magnetrol

Debitul de aer este monitorizat în aproape toate mediile industriale, inclusiv în aplicațiile de procesare, determinarea amestecului de combustibil si aer pentru combustie, răcire, suflare și uscare, aerare, ventilație, filtrare și amestecarea ingredientelor. Aerul comprimat este esențial pentru echipamentele pneumatice, manipularea materialelor, vopsirea, oxidarea, fracționarea, criogenarea, refrigerarea, deshidratarea, filtrarea și aerisirea. Un debitmetru pentru gaz cu un totalizator oferă o măsurare precisă a consumului de aer comprimat. Debitmetrele ajută la asigurarea unei funcționări eficiente și sunt, de asemenea, utilizate pentru a detecta scurgeri și pierderi.

Măsurarea debitului și totalizarea consumului de gaze sunt vitale pentru operațiuni eficiente. Eficiența de ardere a arzătoarelor, cuptoarelor și uscătoarelor este îmbunătățită prin obținerea unei măsurători repetabile a debitului de aer pentru ardere la intrare. Printre variabilele semnificative ale debitului de aer se numără diametrele conductelor, intervalele extinse de debit, vitezele variabile și sensibilitatea scăzută la debit redus.  Comutatoarele de debit sunt necesare pentru a ajuta la menținerea debitelor în parametrii operaționali, permițând opriri automate sau alarme atunci când acestea se abat de la intervalele prestabilite.

  • DEBITUL DE AER MASIC: Debitul de aer (78% azot, 21% oxigen și urme de alte opt gaze) este monitorizat în aproape toate mediile industriale, inclusiv în aplicațiile de procesare; amestec aer/gaze; răcire; suflare și uscare; combustie; aerisire; ventilație; filtrare; amestecarea ingredientelor; prelevarea de probe de aer și multe altele. Variabilele semnificative ale debitului de aer includ diametrele de conductă, domenii extinse de debit, viteze variabile și sensibilitate la debit scăzut. Aplicațiile de debit pe conducte mari pentru Thermatel includ debitul de aer de combustie utilizat în determinarea amestecurilor combustibil-aer pentru cazane industriale, încălzitoare, cuptoare și cuptoare.

Eficiența arzătoarelor, cuptoarelor și uscătoarelor este îmbunătățită prin obținerea unei măsurători repetabile a debitului de aer folosit la ardere. Conductele pot varia de la 150 mm în diametru până la diametre mari. Dacă aerul este prea puțin, arderea este incompletă; dacă aerul este prea mult, eficiența arderii este mult redusă.

  • DEBITUL MASIC DE AER ȘI DE AER COMPRIMAT: Debitul de aer este monitorizat în aproape toate mediile industriale, inclusiv în aplicațiile de procesare, amestecare aer/gaze, răcire, suflare și uscare, combustie, aerisire, ventilație, filtrare și amestecare a ingredientelor. Aerul comprimat (AC) este esențial pentru echipamentele pneumatice, manipularea materialelor, oxidarea, fracționarea, criogenarea, deshidratarea, filtrarea și aerarea.

Printre variabilele semnificative ale fluxului de aer se numără diametrele conductelor, intervalele extinse de debit, vitezele variabile și sensibilitatea la debit scăzut. Debitmetrele ajută la asigurarea unei funcționări eficiente la debitul nominal (măsurat în) SCFM și la detectarea scurgerilor de aer. Un debitmetru cu un totalizator oferă o măsurare precisă a consumului de AC.

  • MONITORIZAREA DEBITULUI DE AER ȘI DE GAZ: De la capul de sondă până la stația de comprimare, monitorizarea debitului de gaze naturale este esențială. Alte aplicații de monitorizare a debitului întâlnite în mediile de gaze naturale pot include măsurarea debitul masic de aer și de aer comprimat, debitul de gaze de proces și de gaze reziduale (adesea necesar pentru raportarea emisiilor de mediu) și protecția pompei oferită de detectarea condițiilor de debit redus sau de absență a debitului.

Printre variabilele semnificative ale debitului se numără diametrele conductelor, intervalele extinse de debit, vitezele variabile și sensibilitatea la debit scăzut. Contoarele de debit asigură funcționarea eficientă la debitul nominal SCUM și detectează, de asemenea, scurgerile. Un debitmetru cu un totalizator oferă o măsurare precisă a consumului de aer sau de gaz.

Echipamente Magnetrol pentru măsurarea și controlul debitului

Detector de debit cu paleta, Model T10

-Reglare in process

-Pentru conducte cu diametre intre 2 si 10”

Debitmetru calorimetric, Thermatel TA2

-Masurare debit masic

-Calibrat de fabrica (cu posibilitate de ajustare in proces)

-Sensibilitate excelenta la debit redus

Detector de debit calorimetric, Thermatel TG1/TG2

-Pentru aplicatii cu protectie intrinseca

-Functie de siguranta la debite reduse/ridicate

-Valoare de prag si intarziere reglabila

Detector de debit cu vana, Model F50

-Nu necesita calibrare

-Montare in directia fluidului

- Pentru conducte cu diametre intre ¾ si 2”

Detector de debit calorimetric, Thermatel TD1/TD2

-Autodiagnoza continua

-Detecteaza debitul redus

-Instalare si calibrare facila

Magnetrol oferă o gamă largă și inovatoare de echipamente pentru măsurarea și controlul nivelului, debitului și volumului pentru industriile de proces.